Elma sirkesi sindirimi yıldırım gibi hızlandırır ama hepimiz onu yanlış şekilde içiyoruz
Elma Sirkesinin Sağlığımıza Olan Faydaları
“Sonbaharda Tanrı’nın bize verdiği en önemli meyvelerden biri elma ve diğeri üzümdür. Bu meyvelerin içinde antioksidan resveratrol bulunmaktadır. Ayrıca E vitamini ve kersetin gibi faydalı maddeler de içerirler. Elma gerçekten bir mucize! İçerisinde 90’dan fazla aktif kimyasal madde bulunmaktadır” şeklinde açıklamalarda bulunan uzmanlar, elmanın sağlık için ne kadar faydalı olduğunu vurguluyor.
“Elma sirkesi hakkında çeşitli püf noktaları bulunmaktadır. Asidik olmasına rağmen, ağız boşluğuna girdiğinde alkali bir yapıya dönüşür ve zararlı asit etkisi oldukça azdır.
Bağırsaklar, böbrekler, mesane, cilt ve solunum sistemi gibi tüm vücut organlarına sayısız fayda sağlayan elma sirkesi, asetik asit içerir ve bu da mideden çıkan asidin dengelemesine yardımcı olur. Bu sayede yiyecekler daha rahat sindirilir ve mide yanması, reflü gibi sorunlar azalır” şeklinde açıklamalarda bulunan gastroenterologların önerilerine göre, elma sirkesinin sağlık için önemi büyük.
En İyi Elma Sirkesi Tüketme Yöntemi Nedir?
Bal ile alınmasının en doğru yöntem olduğu, ancak pek çok kişinin bunu doğru şekilde yapmadığı belirtiliyor. Doğru yöntem ise şu şekildedir:
30-40 ml elma sirkesi alınarak içerisine bir miktar bal eklenir. Bu sadece tat için değil, aynı zamanda balın antiinflamatuar etkileri nedeniyle de önemlidir. Elma sirkesinden elde edilen asit, mukoza zarlarımızı onarmaya yardımcı olur.
Sonbaharda elmaları ve üzümleri tüketerek probiyotiklere veya immünoterapiye ihtiyaç duymadan sağlıklı kalabilirsiniz.
Aktif kimyasalları kabuktan çıkarmak için soyarak değil, 15-20 dakika yıkayarak temizlemek daha etkilidir. 15 dakika yıkama yeterli olacaktır, ardından iyice durulayın.