Kurulandığınız havluya dikkat! 2 günden fazlası sivilceye boğuyor, saç döktürüyor

SİVİLVEYE BOĞABİLİR

Cilt bakım rutininizi sıkı bir şekilde takip ediyor ve cilt tipinize uygun tüm doğru ürünleri kullanıyor olabilirsiniz. Ancak yüzünüzde sinir bozucu sivilcelerle uyanmaya devam ediyorsanız, bunun nedeni tazelemediğiniz havlunuz olabilir. Havlunuzun üzerinde yağ, kir ve ölü deri hücreleri kalır ve saatlerce nemli kaldığı için bakteriler için mükemmel bir üreme alanı oluşturur. Havlunuzu düzenli olarak yıkamazsanız lifleri bakterilerle dolar ve bu bakteriler daha sonra yüzünüze bulaşır.

TAHRİŞ EDEBİLİR

Kirli bir havlu kullanmak, yalnızca görünümünüzü iyileştirmeye yönelik güzellik rutininizi sabote etmekle kalmaz, aynı zamanda cildinizin daha hassas olmasına da neden olabilir. Eski havluları tekrar kullanmaya devam ettiğinizde bakteriler ve mantarlar bulaşarak enfeksiyonların yayılmasına neden olabilir. Bu mikroplar cildinize bulaşırsa, cildiniz kırmızımsı bir hal alabilir.

MEVCUT DURUMU KÖTÜLEŞTİREBİLİR

Kirli havluları tekrar kullanmak normal cildi bile daha hassas ve tahriş edebilirken, düzenli olarak yıkamamak, cildiniz zaten kuru ve hassassa özellikle zararlı olabilir. Cildiniz sivilceye yatkınsa veya egzama gibi belirli cilt rahatsızlıklarınız varsa bu, cilt bariyerinizin olması gerektiği kadar güçlü olmadığı anlamına gelir ve kirli bir havlu kullanmak gözeneklerin tıkanmasına ve hatta alevlenmelere neden olabilir.

SAÇ DÖKÜLMESİNE NEDEN OLABİLİR

Saçlarınızı düzenli olarak yıkamak, doğru şampuan ve saç kremini kullanmak, buklelerinizin sağlıklı ve parlak kalması için hayati öneme sahip olsa da günlerdir yıkanmayan bir havluya başınızı sarmak aslında saçlarınızın dökülmesine neden olabilir. Kirli havluları saçınızı kurutmak için kullanırsanız yüzünüze ve saç derinize enfeskiyona yol açacak pek çok bakterinin bulaşmasına neden olabilirsiniz. Bakteriyel stafilokok enfeksiyonları saç foliküllerinin iltihaplanmasına neden olduğundan saç deriniz için özellikle sorun yaratabilir ve bu da saç dökülmesine neden olabilir.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir